Твоята количка е празна!

Опитай

Вегетариански Пай по средиземноморски

Време за подготовка:

До 45 минути

Общо:

До 45 минути

Съставки:
  • Половин тиквичка

  • Половинка патладжан

  • Бяло сирене

  • Бутер тесто

  • Босилек

  • Черен пипер

  • Сол

  • Чесън на прах

Подготовка:

Стъпка 1:

Започни с тестото: поръси плота с малко брашно. Извади охладеното тесто от хладилника. Студено се разточва по-лесно. Разточи го с дебелина около сантиметър.

Стъпка 2:

Отрежи от тестото правоъгълник, голям, колкото тавата Делимано. Затопли я предварително, така тестото ще се опече добре отдолу. Сложи тестото и го надупчи го с вилица. Поръси сол и пипер.

Стъпка 3:

Покрий го с фолио за готвене, за да не се издуе прекалено много по време на печенето. След това запечи във фурната за 18 минути. Остатъка от тестото правиш на тънки лентички.

Стъпка 4:

Време е за плънката: Нарежи тиквичката и патладжана на кръгчета. Чери доматите срежи на половинки. Сиренето може да натрошиш или нразрежеш на малки кубчета.

Стъпка 5:

Загрей грил-тиган Делимано. Овкуси зеленчуците със сол, пипер и малко зехтин от двете страни и ги сложи в грил тигана. Извади тестото от фурната и отстрани готварското фолио.

Стъпка 6:

Нареди запечените тиквички и син домат в две линии, шахматно. Отгоре разпредели тестото на лентички. В зехтина добави чесън на прах за апетитен аромат. След това овкуси със сол и пипер. Нареди кубчетата сирене и половинките домати.

Стъпка 7:

Върни пая обратно във фурната за още около 15-20 минути, докато плънката се изпече и добие златисто-кафяв цвят.

Автор :

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 83