Тортила
Време на готвене:
40 минути
- Съставки:
-
- 600 г свинско филе
- 210 г брашно
- 1 бр. бакпулвер
- 120 г вода
- 600 г – микс червена, зелена и жълта чушки
- 150 г червен лук
- 50 г магданоз
- 200 г майонеза
- 200 г кисело мляко
- свинска мас
- 3-4 скилидки чесън
- 5 мл лимонов сок
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- Подготовка:
-
За тортилите:
- В купа се смесват брашно, свинска мас, бакпулвер, вода и сол. Разбъркават се добре и се заместват, докато се получи тесто.
- Меси се, докато тестото стане гладко и еластично.
- Готовото тесто се завива с фолио и слага се в хладилник за около 30 минути.
- Получените шницели се овалват в малко брашно, след това в яйце и накрая в галета.
- Готовото тесто се разделя на топки по 80 г всяка.
- Всяка топка се разточва, докато се получи кръг с диаметър около 22 см.
- Получената тортила се слага в предварително загрят тиган Делимано Стоун Ледженд КопърЛукс и се запича, без мазнина, докато добие златист цвят. Обръща се от другата страна и се запича до готовност.
За плънката:
Месото и чушките се нарязват предварително на тънки лентички.
В предварително загрят тиган Стоун Ледженд КопърЛукс се запичат месото заедно със зеленчуците, лука и магданоза и леко се овкусяват. Разбъркат се и се оставят за няколко минути, докато месото се запече, а зеленчуците омекнат.
За соса:
В дълбок съд се разбъркват майонезата, кисело мляко, чесън на ситно, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Разбъркват се интензивно до получаване на гладка еднородна смес.
В готова изпечена тортила се поставя част от плънката и се залива със сос. Леко се завива като палачинка. Поднася се със свежа салата.
Добър апетит!