Телешки шол
Време за подготовка:
Повече от 1 час
Общо:
Повече от 1 час
- Съставки:
-
- Телешки шол 2 кг
- Микс подправки: кориандър, кардемол, джинджифил, сол, черен пипер, бахар, червен пипер, звезден анасон, синап, чесън
- За шпиковането: 1 морков /нарязан/, 1 селъри и 5 скилидки чесън
- Вино – 100 мл
- Вода – 200 мл
- Подготовка:
-
Програмата, която е необходимо да бъде използвана при приготвяне на месото: F 5
Времето, за което месото се приготвя: 90 мин.
Първо шпиковаме месото с чесън, морков и целина. След това обилно поръсваме с подправките.
Слагаме водата и виното в Мултикукъра, а след тях и овкусеното месо. Затваряме Мултикукъра и включваме на програма готвене под налягане за 90 минути.
След 90 минути месото е перфектно сготвено и готово за консумиране.