Шоколадов мус
Време за подготовка:
20 минути или по- малко
Общо:
20 минути или по- малко
- Съставки:
-
- 170 гр тъмен шоколад, нарязан
- 60 мл кафе
- 170 г масло, нарязано на малки кубчета
- 4 яйца, разделете белтъците от жълтъците
- 170 г захар
- 30 мл тъмен ром
- 1 супена лъжица вода
- щипка сол
- Подготовка:
-
Сварете вода в Делимано Керамика Дълбока тенджера и поставете Делимано Керамика Тиган за пържене (20 см) върху него, при вряща вода. Разтопете шоколада и маслото с кафето в тигана. Отстранете тигана от врящата вода в съда. Над същия съд с вряща вода поставете купата с жълтъците, 170 гр захар, ром и вода и разбивайте в продължение на 3 минути, докато сместа заприлича на пяна. Отстранете от котлона, поставете купата в друга купа със студена вода и продължете да разбърквате, докато сместа от жълтъците стане студена и гъста. Разбъркайте шоколадовата смес в сместа от жълтъците. В друга купа разбийте белтъците на гъста пяна, с щипка сол и една супена лъжица захар. Разбъркайте една трета от сместа с белтъците в шоколада, за да го омекотите. Изсипете муса в чаши и замразете за поне 2 часа.