Пилешки шницел с лятна салата
Общо:
30 минути
- Съставки:
-
- 6 бр. пилешки гърди
- 50 г брашно
- 1 бр. яйце
- 200 г галета
- 200 г микс бейби зеленчуци
- 100 г бейби рукола
- 100 г чери домати, на четвъртини
- 20 г червен лук, нарязан на полумесеци
- 20 г сирене пармезан, настъргано
- 1 бр. краставица, на лентички
- 40 г оцет от червено цвекло
- 5 мл дижонска горчица
- зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- Подготовка:
-
За шницела:
- Пилешките гърди се разрязват по дебелина, до около 0,5 - 1 см дебелина.
- Получените шницели се овалват в малко брашно, след това в яйце и накрая в галета.
- Загрява се тиган Делимано Стоун Ледженд КопърЛукс на средно висока температува и се намазва дъното със зехтин.
- Шницелите се запържват за няколко минути. Обръщат се и се изпичат, докато добият златист цвят от двете страни.
- Поднасят се с гарнитура от свежа салата с домашен дресинг.
За дресинга:
Смесват се горчица, оцет, зехтин, сол и пипер. Разбъркват се добре, докато се получи еднородна смес.
За салатата:
В дълбок съд се смесват, предварително нарязаните зеленчуци – бейби зеленчуци, рукола, краставици на ленти, чери домати. Овкусяват се със сол и пипер и се заливат с дресинга. Накрая се поръсват с настъргания пармезан.
Добър апетит!