Палачинки с череши фламбе
Време на готвене:
20 минути
- Съставки:
-
- 2 бр. яйца
- 100 г брашно
- 250 мл прясно мляко
- 20 г захар
- 20 г масло
- 1 бр. ванилия
- 500 г череши, без костилките
- 30 г бренди
- 30 г ликьор от портокал
- зехтин
- сол
- Подготовка:
-
- Подготвя се тестото за палачинката – смесват се брашното с яйцата, след това се добавя млякото. Към сместа се прибавя и маслото.
- Тиган за палачинки Делимано КопърЛукс се загрява на средно висока температура и се намазва с краве масло или зехтин.
- С черпак се изсипва част от тестото за 1 палачинка.
- Палачинката се изпича от двете страни до златисто.
- Готовата палачинка се поставя в чиния.
- В същия тиган се слагат черешите и се запържват с малко масло.
- Добавя се алкохола, внимателно се запалва, за да се фламбират черешите.
- Готовата палачинка се завива с част от фламбираните череши и се залива със сос.
- Поднася се с няколко листенца мента.
Добър апетит!