Твоята количка е празна!

Опитай

Хлебчета със сусам

Съставки:
  • 1 1/2 м.ч. вода
  • 2 с.л. олио
  • 500 г брашно (пресято)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 пакетче суха мая
  • Прясно мляко
  • сусам
Подготовка:

Сложете съставките в същата последователност.
Включете хлебопекарната Джой на 6-та програма "Dough".
След като приключи програмата поръсете повърхността, на която ще работите, с брашно.
Извадете внимателно тестото, без да го натискате.
Поръсете малко брашно и върху тестото.
Разделете го на 6 (или повече части) и оформете леко с ръце, за да се получи топка.
Тестото е доста лепкаво, затова си набрашнете добре ръцете, но все пак не прекалявайте с брашното.
Леко притиснете всяка оформена топка и наредете в тава върху хартия за печене. Оставете разстояние между всяко хлебче.
Намажете с прясно мляко, поръсете със сусам и изпечете в предварително загрята фурна на 170°C с включени горен и долен реотан, с вентилатор, за около 16-17 минути. Наблюдавайте ги, все пак всяка фурна пече по различен начин.
Приятен апетит!

Автор : Таня Милчева

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 83