Домашен сладкиш с праскови
Време за подготовка:
До 45 минути
Общо:
До 45 минути
- Съставки:
-
За сместа:
- 5-6 праскови (по желание може да смените със сини сливи)
- 250гр. масло
- 3/4 ч.ч. захар
- 2-3 яйца
- 1 ванилия
- лимонова кора
- 1 ч.ч. брашно
- бакпулвер
- щипка сол
За сиропа:
- 1 ч.ч. захар
- 1/3 ч.ч. вода
- Подготовка:
-
Споделяме с вас една изключително вкусна и лесна за приготвяне рецепта. Гарантираме ви, че ще останете доволни от резултата.
Начин на приготвяне
Нарежете прасковите на тънки резени и ги поставете на дъното на тигана Драй Кукър. Пригответе сиропа като варите водата със захарта до сгъстяване - до пожълтяване, като за баклава.
След като е готов ги изсипете върху подредените в тигана Драй Кукър праскови. За да получите тестото за сладкиша смесвате маслото, захарта, брашното, яйцата, ванилията, бакпулвера и солта. Бъркате до получаване на хомогенна смес. Заливате прасковите и сиропа с полученото тесто.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна, за около 25-30 минути.
След като се опече се оставя да изстине половин час и се обръща в подходящ съд.
Може да се сервира с топка сладолед.