Твоята количка е празна!

Опитай

Американски палачинки с горски плодове

Време за подготовка:

Повече от 1 час

Общо:

Повече от 1 час

Съставки:
  • 3 яйца
  • 100 г кафява захар
  • 150 г брашно
  • 200 мл мляко
  • 100 г пресни горски пловове
Подготовка:

Стъпка 1

Започни с разделянето на белтъците от жълтъците. Вземи купа и над нея внимателно счупи яйцата в средата, за да се получат две черупки с еднаква големина. Белтъкът ще започне да се излива в купата. Твоята работа е да задържиш жълтъка в черупките, прехвърляйки го от едната в другата.

Стъпка 2

Отдели белтъците от жълтъците в две отделни купи и помоли възрастен да разбие белтъците с бъркалка, докато станат твърди като пяната за бръснене на татко.

Стъпка 3

Смеси в другата купа жълтъците и захарта и ги разбий, докато леко побелеят. Добави млякото и смеси, а после постепенно добави брашното до образуване на плътна смес.

Стъпка 4

Добави половината от любимите си плодове (боровинки: ягоди, малини, къпини...) и внимателно прибави и белтъците,като разбъркваш със шпатула.

Стъпка 5

Затопли тигана за палачинки Делимано и без да добавяш олио изсипи смес колкото се побира в една длан. Преброй до 10, после я обърни. Изчакай 10-15 секунди, докато се изпече и от другата страна.

Стъпка 6

Направи си собствена куличка от палачинки и украси всеки етаж с останалата половина от горските плодове!

Автор : Delimano

Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 83