Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Тънкостите при печене на тестени изделия

Тънкостите при печене на тестени изделия

 

Тънкостите при печене на тестени изделия

 

Кой каквото и да ми говори, да се пекат тестени сладкиши, питки и хлябове не е лесно! Или поне не беше, докато не разбрах за някои доста интересни и полезни тънкости. Те ще ви помогнат да се справите с всичките проблеми, които могат да възникнат при печенето на тесто.

Проблем: Печивото става прекалено твърдо!

Решение: Не слагайте тестеното изделие в студена фурна! Тя трябва да е предварително нагрята на 180 градуса.

Проблем: Тестото много бързо се надига във фурната.

Решение: Когато месите, ползвайте хладка или студена вода. Ако купувате готово тесто, оставете го за малко в хладилника, преди да започнете приготовленията.

Проблем: Коричката е бледа и не е приятно хрупкава.

Решение: Ако искате сладкишът или хлябът да имат апетитна коричка, то трябва да го извадите от фурната 20 мин, след като сте го сложили и да го намажете с жълтък.

Проблем: Тестеното изделие е глетаво.

Решение: Глетавите хлябове и сладкиши са много тежки и неприятни на вкус. Това обикновено се получава, когато сместа ви не е разбита добре или тестото е недоомесено.  Друг вариант е, ако не сте спазили добре пропорциите брашно/течност.

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ