Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Промени начина си на хранене тази есен

Промени начина си на хранене тази есен

Есента е перфектното време за ново начало, а едно от нещата, които можеш да започнеш да правиш по нов начин тази есен е да започнеш да се храниш здравословно. Не знаеш как да го направиш? Няма проблем – ще ти разкрием седем трика, с помощта на които през този сезон изцяло ще промениш начина, по който се храниш. И то за добро.

Есента е перфектното време за ново начало, а едно от нещата, които можеш да започнеш да правиш по нов начин тази есен, е да започнеш да се храниш здравословно. Не знаеш как да го направиш? Няма проблем – ще ти разкрием седем трика, с помощта на които през този сезон изцяло ще промениш начина, по който се храниш. И то за добро.

Трик #1: Отиди на пазар петък следобед

Как посещението в претъпкан супермаркет в петък следобед ще ти помогне да промениш начина, по който се храниш? Всъщност е съвсем просто. Първо, в петък вечер пазаруването е по-приятно, понеже повечето хора го правят в събота и неделя и няма да е толкова стресиращо. Второ, запасяването с храна за уикенда драстично ще намали шансовете да излезеш и ядеш нещо калорично навън, и по този начин няма да натрупаш допълнителни калории…

Трик #2: Запаси се със замразени зеленчуци

Пресните зеленчуци със сигурност са по-добри от замразените. Въпреки това, да имаш замразени зеленчуци е по-добре, отколкото нищо. Проблемът с пресните зеленчуци е, че нямаме време да ходим 3-4 пъти до пазара през седмицата, за да ги купим и това е причината да не се храним с тях толкова често. Ако обаче имаш замразени зеленчуци под ръка, можеш лесно да ги добавяш към всяко ястие - закуска, обед или вечеря. А защо не си направиш бързо и супер здравословно смути? Препоръчваме ти Нутрибулет - хранителен екстрактор, който извлича всички полезни вещества от храната. Делимано ще те вдъхнови със свежи рецепти за смути.

Трик #3: Изяждай първо зеленчуците

Обикновената храна за обяд е съставена от парче месо, малко зеленчуци и въглехидрати като картофи, ориз или паста. Повечето хора смесват трите основни продукта и ги ядат заедно, но ако тази есен искаш да започнеш да се храниш здравословно, трябва да ги ядеш отделно и то в определен ред. Започни със зеленчуците, продължи с месото и завърши с въглехидратите. Така тялото ти ще се засити и ще приеме по-малко въглехидрати, отколкото обикновено. Със сигурност ще ти отнеме малко време да свикнеш с този начин на хранене, но накрая ще си заслужава!

Трик #4: Храни се само на масата

Различни проучвания през последните години показват, че ако се храниш, докато се занимаваш с нещо друго като четене на вестник, гледане на телевизия или сърфиране в интернет, това определено не е здравословно. Защо? Защото ни кара да изяждаме повече, отколкото иначе бихме изяли, след като сме се съсредоточили върху нещо друго, освен храната, която ядем. Една от най-важните стъпки, които трябва да направиш тази есен, е да започнеш да се храниш само на масата, независимо дали закусваш, обядваш или вечеряш.

Трик #5: Не подправяй салатите твърде много

Да ядеш салата е здравословен избор, нали? Е, не винаги. Проблемът със салатите е, че съдържат дресинги, които са силно калорични, така че това няма да ти помогне да отслабнеш. Например, знаеш ли, че една супена лъжица зехтин съдържа приблизително 120 калории? И то само една лъжица! А някои видове зеленчуково олио съдържат повече и от това, да не говорим за дресинги, съдържащи под някаква форма майонеза или захар.

Трик #6: Запиши всичко, с което се храниш през деня

Един от проблемите с излишните килограми е, че често трудно забелязваме всъщност точно колко храна изяждаме всеки ден. Ако тази есен наистина искаш да промениш начина, по който се храниш, започни да си водиш дневник на храненията. Първата стъпка е да записваш с какво се храниш през деня и ако това не е достатъчно, за да избираш храната си по-внимателно, започни да броиш калориите, които приемаш при всяко хранене. Ако забележиш, че само с едно хранене изяждаш 1000, и дори повече калории, това трябва да те мотивира да правиш по-здравословен избор.

Трик #7: Пий зелен чай

Зеленият чай не само съдържа по-малко калории от това, което обикновено пиеш (кафе, плодов сок или сода), но също ускорява метаболизма. И ако не е достатъчно, няма нищо по-хубаво от това да прекараш дъждовен, есенен следобед, увит в одеяло, отпивайки зелен чай и четейки хубава книга. Кой каза, че да почнеш да се храниш здравословно непременно трябва да е трудно?

 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ