Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Как да приготвяте перфектно барбекю?

Как да приготвяте перфектно барбекю?

Как да приготвяте перфектно барбекю?

 

Зимата си отива и съвсем скоро ще се радваме на чудесно пролетно време. А с хубавото време идват излетите с приятели и семейните барбекюта. Или пък можете да си приготвите вкусотийте и на балкона. Няма значение къде, важното е да зарадвате близките си със сочни и апетитни крилца, кебапчета, кюфтета, пържолки, наденички… За да стане това, запознайте се с най-важните условия за перфектно грил.

Запалете дървените въглища около 30 минути преди да започнете с печенето. Те трябва да са покрити с пепел и да няма големи пламъци.

За да разберете дали температурата е вече подходяща, поставете ръката си над барбекюто. Трябва да можете да я задържите за 4 секунди, преди да ви се наложи да я отдръпнете

Никога не поставяйте храната директно върху открит пламък! Той ще овъгли месото, ще развали вкуса му, а отвътре то ще остане сурово.

Използвайте щипки, а не вилица. Ако надупчите месото, соковете му ще изтекат и то ще стане сухо и жилаво.

Мариновайте преди печене. Пържолите, крилцата и парти бутчетата задължително трябва да са мариновани, ако искате да станат крехки и с по-плътен вкус. Най-добре е да го съхранявате в хладилна чанта, за да не се развалят, докато дойде време за барбекюто.

Обръщайте месото често. Така ще предотвратите евентуално прегаряне и ще го изпечете равномерно. Правилото по принцип е да се обръща поне 3 пъти от всяка страна.

Сосовете се добавят винаги накрая. Ако сте решили да слагате доматен или друг барбекю сос, направете го няколко минути преди да махнете месото. Сосовете изгарят бързо и рискувате да развалите вкуса, а и вида на храната.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ