Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Как да готвим с по-малко мазнина, без това да се отрази на вкуса на храната?

Как да готвим с по-малко мазнина, без това да се отрази на вкуса на храната?

Как да готвим с по-малко мазнина, без това да се отрази на вкуса на храната? 

 

Знаете, че прекалената консумация на мазнини се отразява пагубно на фигурата, а и на здравословното ни състояние. И въпреки това, не са малко хората, които готвят с доста мазнина, смятайки, че ако не го правят, ястието ще има не толкова добър вкус. Всъщност това е заблуда! Има няколко трика, с които не само ще намалите мазнините в храната си, но гозбите ви ще станат още по-апетитни. Вижте ги.

1. Не слагайте мазнината на око! Пресипете я в оразмерен съд, за да можете по-лесно да контролирате ползваното количество.

2. Гответе с повече подправки. Не се ограничавайте до традиционните сол и пипер. На пазара вече има толкова голямо разнообразие от подправки, които ще обогатят ястията ви и дори да ползвате минимално количество мазнина, това по никакъв начин няма да се забележи.

3. Гответе в съдове с незалепващо покритие. Горещо препоръчвам да е керамично! Ястията винаги са с отличен резултат, защото няма залепване, няма загаряне и се нужни само няколко капки мазнина или дори никаква. Освен това, керамичното покритие запазва максимално полезните съставки в продуктите. Което е много важно, особено за подрастващите.

4. Когато трябва да сотирате или задушите, използвайте пилешки бульон или бяло вино вместо мазнина.

5. Ако искате, можете да намалите мазнините и в бульоните. Това става като загреете течността. Мазнината изплува най-отгоре и можете да я отстраните с помощта на лъжица.

6. Когато готвите месо и зеленчуци, увеличете количеството зеленчуци с 1/3 за сметка на 1/3 от месото. Повярвайте ми, няма да усетите разлика!

7. Отстранявайте кожата на пилето и рибата. Тя е най-богата на мазнини.

8. И все пак, ако ви се налага да ползвате мазнина, нека тя бъде зехтин. Той допълва вкуса на ястието и е много по-полезен.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ