Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Хапвай умерено през празничния сезон

Хапвай умерено през празничния сезон

Фен си на сладките неща и въобще на добрата храна? Тогава празничният сезон е вероятно най-любимият ти в годината. Но когато дойде януари, изведнъж осъзнаваш, че си наддал няколко килограма. Ако искаш да си похапнеш сладкиши и други лакомства по време на празниците и избегнеш диетите през януари, имаме няколко полезни съвета за теб. 

Фен си на сладките неща и въобще на добрата храна? Тогава празничният сезон е вероятно най-любимият ти в годината. Но когато дойде януари, изведнъж осъзнаваш, че си наддал няколко килограма. Ако искаш да си похапнеш сладкиши и други лакомства по време на празниците и избегнеш диетите през януари, имаме няколко полезни съвета за теб. 

Постави си реалистични цели

През празничния сезон има обилна и хубава храна, затова първо се примири с факта, че със сигурност няма да отслабнеш. Да запазиш сегашното си тегло е най-доброто нещо, на което можеш да се надяваш. Въпреки това, за да не напълнееш повече, трябва да внимаваш какво ядеш. 

Това съвсем не означава, че трябва да избягваш всички вкусни неща на трапезата, които се поднасят само за Коледа. Хапвай от любимите си празнични специалитети, но не прекалявай: не яж големи порции, а си вземай от всичко по малко. Едно по-голямо хранене няма да е проблем, но много тежки обеди и вечери само за няколко дни със сигурност ще увеличат теглото ти.

Не пропускай хранения и планирай какво ще хапваш

Ако отиваш на парти или семейна вечеря, където знаеш, че ще има много хубава храна, можеш да се изкушиш да прескочиш едно хранене през деня, за да имаш място за любимите си сладкиши. Това звучи добре на теория, но реално може да доведе до прием на повече калории. Преди да отидеш на парти, хапни нещо леко като зеленчукова салата или здравословна нутрибомба, например. Така няма да отидеш напълно прегладнял и няма веднага да се насочиш веднага към висококалоричните десерти.

Внимавай какво пиеш

В много случаи не напълняваш заради храната, а от напитките. През празничния сезон се пие много алкохол. Коктейли, чаша вино, топъл шоколад вечер – звучи чудесно, но това може да увеличи дневния ти прием с няколко стотин калории.

Когато е възможно, пий вода или неподсладен чай; не е типичната празнична напитка, но пък така ще си оставиш достатъчно място за любимите ястия. Когато пиеш алкохол, се опитвай да спазваш определени граници. Чаша вино е добър избор, но три коктейла вече са прекалено много.

Не бързай и яж бавно

Основният проблем с яденето по празниците е, че има на разположение много храна по всяко време и ако искаш да опиташ всичко, можеш да надхвърлиш лимита си. Отпусни се – това не е състезание и не трябва да опитваш всяко вкусно нещо, което видиш. 

Когато избереш някой сладкиш, не бързай, а яж възможно най-бавно. Така ще се заситиш по-бързо и ще изядеш по-малко. Хапвай по този начин десертите и мазните ястия: наслаждавай се на всяка хапка и ще разбереш, че по-малко всъщност е повече.

Не мисли за храната–поне веднъж

Пълен хладилник с бекон, печено, вкусен коледен кейк, бисквити на масата в кухнята и пакет чипс в хола – трудно е да се устои на изкушението. Затова трябва да се ангажираш с нещо друго, а колкото си по-зает, толкова по лесно ще избегнеш да мислиш за храната.

През свободното време по празниците можеш да възобновиш някое забравено хоби, да гледаш любимите си шоу програми по телевизията, да се срещнеш с приятели или да отидеш на разходка. Често ядем само защото ни е скучно, а през празниците скучаем, понеже изведнъж имаме повече свободно време, отколкото обикновено. Прави каквото и да е поне няколко часа – това е добро начало.

Намери време за упражнения

Празничният сезон обикновено е време за мързелуване, не се прави нищо и така пропускаш и няколко фитнес тренировки. Този път не го допускай: упражненията ще ти помогнат да останеш във форма през празничните дни.

Дълга и хубава разходка е чудесен старт, но да отидеш на аеробика или да направиш интензивна тренировка у дома е още по-добре. Помни, че само за час можеш да изгориш няколко стотици калории, т.е. можеш да си позволиш онова парче пай, което гледаше през целия ден. Доста ниска цена за тази наслада, нали? 

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ