Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
Есента е сезонът на канелата: 6 здравословни ползи на тази вкусна подправка

Есента е сезонът на канелата: 6 здравословни ползи на тази вкусна подправка

Затвори очи и за секунда си помисли за канелата. Почти веднага усещаш нейния сладък, изкушаващ вкус в устата си, нали? Канелата не само е вкусна подправка, правеща десертите още по-апетитни, но има и здравословен ефект. Искаш да знаеш защо е полезна?

Затвори очи и за секунда си помисли за канелата. Почти веднага усещаш нейния сладък, изкушаващ вкус в устата си, нали? Канелата не само е вкусна подправка, правеща десертите още по-апетитни, но има и здравословен ефект. Искаш да знаеш защо е полезна?

Полза #1: Може да те предпази от рак на дебелото черво

Ракът на дебелото черво е един от най-срещаните видове рак в модерния свят; десет на хиляда умират в резултат на коварната болест всяка година по света. Но последни проучвания показват, че канелата пречи на тази болест да се развие. Учени от САЩ наскоро откриха, че химическото вещество, наречено цинамалдехид, даващо на канелата вкус и мирис, предотвратява развитието на ракови клетки в дебелото черво на мишки. Ако при следващите тестове се окаже, че това вещество е толкова ефективно и при хората, канелата ще стане още по-популярна подправка и от сега.

Полза #2: Съдържа много антиоксиданти

Антиоксидантите са от важно значение за развитието на много смъртоносни заболявания, които днес, за съжаление, се срещат често. Те предпазват от вредите, нанасяни от свободните радикали в нашето тяло, и могат да се набавят от много най-различни продукти като сини боровинки, боб, артишок, сливи, ябълки и други плодове и зеленчуци. И познай какво? Канелата съдържа много антиоксиданти! Всъщност тя е сред първите десет продукта, съдържащи най-много антиоксиданти. Другата добра новина е, че можеш да приемаш канела, като подправка на много храни: десерти, зеленчуци, месни ястия, плодове. А защо не си правиш всяка сутрин нутрибомба от любимите ти продукти, като добавяш канела? С Нутрибулет имаш здравословно смути с канела на секундата, толкова е лесно!

Полза #3: Контролира нивата на кръвната захар

Различни проучвания доказват, че канелата помага за контролиране нивата на кръвната захар за онези, които имат проблеми, свързани с инсулиновата резистентност. Именно заради това канелата е толкова популярна за страдащите от диабет тип 2: помага им да преодолеят техните проблеми с нестабилните нива на кръвната захар. Според някои тестове, ефектът на канелата върху регулирането на кръвната захар е толкова голям, че може да се сравни с този на първите лекарства за лечение на диабет. Но понеже твърде много канела може да увреди черния дроб, винаги е по-добре да се консултираш с лекар, преди да започнеш диета, включваща много канела…

Полза #4: Подобрява паметта

Различни проучвания показват, че канелата подобрява концентрацията, бдителността и паметта. Затова, тя е много подходяща за по-възрастни хора, които често имат проблеми с функцията на мозъка, характерни за тяхната възраст. Канелата не е от полза само за възрастните хора; тя повишава интелектуалните способности на учениците и възрастните, които работят при условия, изискващи висока умствена концентрация. Добра идея е да включиш канела в ежедневните си ястия: прибави я към овесената каша, печени ябълки, тостове и др.

Полза #5: Облекчава симптомите на предменструалния синдром

Позитивните ефекти на канелата върху предменструалния синдром се дължат основно на това, че тя има високо съдържание на манган (приблизително 1 – 1.5 мг. в една супена лъжица канела). Манганът облекчава предменструалните болки и успокоява при резки промени в настроението. Канелата подобрява настроението и поради това е полезна добавка към есенните и зимните диети. Винаги когато времето се влоши, ставаме малко меланхолични, нали?

Полза #6: Предпазва венците и зъбите

Ако си чел етикетите на пастата за зъби, освежителя за уста или дъвката си, със сигурно си забелязал, че те често съдържат канела или канелени мазнини. Това е така, защото канелата има антибактериални свойства, които помагат за унищожаване на вредните бактерии, развиващи се в устатата. Канелата е много ефективна при предпазване от проблеми със зъбите и заболявания на венците. Някои хора не само използват хигиенизиращи продукти, съдържащи канела, но разтриват венците, зъбите и езика си с пръчки канела.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ