Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане
10 храни, които прочистват черния дроб

10 храни, които прочистват черния дроб

Всеки път, когато сме изложени на външно замърсяване или изберем да изядем нещо, което не е много здравословно (а това често се случва през почивния сезон), ние утежняваме положението на черния си дроб. Добре е да знаеш кои храни го прочистват.

Всеки път, когато сме изложени на външно замърсяване или изберем да изядем нещо, което не е много здравословно (а това често се случва през почивния сезон), ние утежняваме положението на черния си дроб. Неговата функция да отстранява токсини или мазнини е значително затруднена. Но има някои храни, които помагат да се стимулира и засили пречистващата сила на черния дроб. Опитай се да включиш храните от долния списък в ежедневното си меню, възможно най-често.

1. Чесън

Дори малко количество чесън е достатъчно, за да стимулира пречистването на токсини от тялото. Чесънът е отличен източник на алицин и селен, вещества, които прочистват черния дроб (нашата основна почистваща система).

2. Грейпфрут

Грейпфрутът е отличен източник на витамин С и други антиоксиданти, което го прави страхотен избор за прочистване на черния дроб. Проучвания показват, че грейпфрутите могат да разграждат канцерогенни вещества и да неутрализират редица токсини.

3. Червено цвекло и моркови

Тези видове зеленчуци са отличен източник на флавоноиди и бета каротин. Морковите и червеното цвекло стимулират функциите на черния дроб и ускоряват детоксикиращия процес в тялото.

4. Зелен чай

Зеленият чай е отличен източник на катехини; веществата, които са най-добрите помощници, когато стане дума за правилно функциониране на черния дроб. Зеленият чай доказано има многобройни позитивни ефекти върху здравето, затова се препоръчва да го пиеш възможно най-често.

5. Зелени листни зеленчуци

Независимо дали са сурови или сготвени, зелените листни зеленчуци стимулират прочистването на черния дроб. Те съдържат голямо количество хлорофил и вещества, които се свързват и отстраняват тежките метали, химикали и пестициди. Освен това, стимулират функционирането на жлъчния мехур, който прочиства отпадъчните вещества от органите и кръвта.

6. Авокадо

Авокадото има отличен хранителен профил и е много ефикасно, когато стане дума за отстраняване на вредни токсини. Стимулира производството на глутатион; вещество, което е изключително важно за процеса на пречистване на черния дроб.

7. Ябълки

Ябълките са източник на пектин, от който тялото се нуждае, за да пречисти от токсини храносмилателната си система. Затова те имат директно въздействие върху черния дроб и подобряват функциите му.

8. Зехтин

Студено пресованите мазнини, като зехтинът или олиото от ленено семе са отличен избор за здрав черен дроб. Важно е да ги консумираш в малки количества, защото имат висока калорична стойност. Те доставят на тялото ти липиди, които играят важна роля в отстраняването на вредните токсини.

9. Кръстоцветни зеленчуци

Зеленчуци като броколи, карфиол и брюкселско зеле са чудесен избор за прочистване на черния дроб, защото повишават нивото на глюкосинолата, който стимулира производството на ензими в тялото ти. Тези вещества играят важна роля при разграждането на канцерогенните вещества и токсините, което значително намалява вероятността да се разболееш от рак.

10. Лимони

Лимоните съдържат витамин С, който стимулира прочистването от токсини. Най-доброто, което можеш да направиш за черния си дроб е да пиеш чаша хладка вода с прясно изстискан лимонов сок на гладен стомах сутрин.

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ