Твоята количка е празна!

Опитай

Зелева супа

Време за подготовка : Повече от 1 час
Общо : Повече от 1 час
Съставки:

  • 1 супена лъжица свинска мас

  • 150 г лук

  • 1 кг свински месо (може и свински крачета)

  • 1 кг кисело зеле

  • 300 г пушена наденица

  • 20 г изсушени манатарки

  • 2-3 шепи перлен ечемик

  • 400 г заквасена сметана

  • сол

  • смлян пипер

  • дафинов лист

  • вода

Подготовка:

1. Накълцайте на ситно лука и нарежете свинското на кубчета от 2 см, за най-голяма улеснение може да използвате чопър.

2. Загрейте една супена лъжица свинска мас в Делимано тенджера под налягане, сложете лука и гответе на бавен огън. Добавете нарязаното свинско, докато месото побелее.

3. Добавете зелето, подправките, манатарките и залейте с достатъчно количество вода, така че да покрие продуктите.

4. Сложете вакуумния капак на тенджерата, настройте на ниво 2 и гответе в продължение на 40 минути. След като ястието е готово, освободете парата през клапана и отстранете капака.

5. Добавете нарязаната на парчета наденица и измития перлен ечемик.

6. Залейте с вода, но внимавайте да не преминете обозначението за 2/3 от обема. Покрийте със стъкления капак и гответе в продължение на 15 минути на среден огън.

7. Преди сервиране, добавете заквасената сметана и разбъркайте.

Автор : Delimano