Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Ябълков пай

Ябълков пай
Време за подготовка : 20 минути или по- малко
Total time : 20 минути или по- малко
Съставки:
  • 2 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 250 гр масло
  • 1/3 чаша студена вода
  • 8 ябълки
  • лимонов сок 4 с.л.
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 чаша захар
  • царевично нишесте 1 с.л.
Подготовка:

Омесете меко тесто с брашното, содата за хляб, маслото и студената вода. Разделете тестото на 2 половини. Едната Разточете и постелете с него дъното на тава. Оставете настрана. Обелете и нарежете на парчета ябълките, полейте ги с 2 с.л. лимонов сок. Сложете масло в тиган, прибавете ябълките, канелата + 1/2 чаша захар. Оставете на слаб огън за няколко минути. Прибавете още 2 с.л. лимонов сок, царевичното нишесте и продължете да готвите на слаб огън. Когато ябълките поомекнат, махнете от котлона, оставете да изстинат и след това сложете в тавата с тестото. Разточете другата половина от тестото и нарежете на дълги ленти, с които ще покриете пая. Поръсете с 1 ч.л. захар и изпечете на 190 градуса за 20 мин.

Author : Делимано

x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ