Твоята количка е празна!

Опитай

Супа от печени домати

Време за подготовка : До 45 минути
Общо : До 45 минути
Съставки:

За печените домати:
  • 900 г домати

  • 2 скилидки чесън, небелени

  • 50 г лук

  • 4 супени лъжици зехтин

  • 1 чаена лъжичка сол

  • смлян черен пипер

За супата:
  • 1/2 чаена лъжичка сушен риган

  • 1 чаена лъжичка кафява захар от захарна тръстика

  • 1 чаена лъжичка доматено пюре

  • 1 супена

  • лъжица масло

  • 500 мл пилешки бульон

  • 100 мл сметана

Подготовка:

1. Включете Делимано Фестиво пен и загрейте до 135° C.

2. Накълцайте на ситно лука и доматите, сложете ги в тигана заедно с всички останали продукти за приготвяне на печените домати.

3. Гответе в продължение на 30 минути под капак. Запечете доматите за още 30 минути без капак до карамелизиране на доматите, като разбърквате отвреме-навреме.

4. Отделете небелените скилидки чесън, обелете ги, намачкайте вътрешността им и ги добавете към доматите.

5. Пасирайте запечените домати до образуване на кремообразна смес. Излейте я в Делимано тенджерата и оставете да кипне заедно с продуктите за супата, с изключение на сметаната.

6. След като супата е готова, прецедете я през сито.

7. Сервирайте супата украсена със сметаната.

Автор : Delimano