Твоята количка е празна!

Опитай

Супа от нахут с домати и спанак

Време за подготовка : До 45 минути
Общо : До 45 минути
Съставки:

• 500 г пилешки гърди

• 2 глави лук

• 3 чаени лъжички мед

• 2 скилидки чесън

• 800 г нарязани и белени домати от консерва

• 200 мл сухо бяло вино

• 1,2 л вода

• 2 чаени лъжички паста от люти чушки/люти чушки на прах

• 500 г нахут, накиснат за 24 часа

• 2 шепи листа от пресен спанак

• пресен риган

• сол

• смлян пипер

• зехтин

Подготовка:

1. Нарежете пилешките гърди на малки парчета (около 2 x 2 см). Накълцайте лука на ситно.

2. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера под налягане Делимано и гответе лука на бавен огън.

3. Добавете пилето и задушете до готовност. Прибавете меда и гответе още около минута.

4. Пасирайте доматите до консистенция на пюре.

5. Добавете доматеното пюре, виното и водата към пилето. Подправете със сол, смлян пипер и червения лют пипер.

6. Веднага след това добавете накиснатия нахут и покрийте с вакуумния капак.

7. Гответе супата в продължение на 30 минути на ниво 1. Отворете клапана за изпускане на парата и отстранете капака.

8. Добавете листата спанак и сервирайте супата гореща.

Испанската доматена супа с чарисо и нахут, обикновено се сервира с хляб. Овкусяването включва чесън, кимион и червен пипер.

Автор : Delimano