Твоята количка е празна!

Опитай

Шеф Ивайло Петков представя: Рецепта за Неаполитански Пълнен Хляб

Време на готвене : До 1 час
Време за подготовка : До 15 минути
Съставки:
  1. 2 домата 
  2. 50 гр маслини без костилка
  3. 50 гр прошуто
  4. 2-3 скилидки чесън
  5. 1-2 с.л. зехтин
  6. шепа спанак
  7. 100 гр моцарела
  8. 50 гр пармиджано
  9. 1 пакет тесто
Подготовка:

Доматите, зехтинът, маслините и чесънът се запържват на силен огън - около 4-5 мин. Спанакът и босилекът се слагат накрая - за кратко. Плънката се оставя настрана да поизстине. През това време тестото се разточва - на 2 половини. 

След като тестото се разсточи директно в Стоун ледженд незалепваща тава, се слага изстиналата вече плънка. Към нея на пластове се нареждат моцарела, прошуто и пармиджано - нарязани на тънко. Покрива се с другата половина от тестото. Тестото се надупчва с вилица, за да не се надуе. Пече се в загрята фурна на 160 градуса за 30 мин. 

Автор : Delimano