Твоята количка е празна!

Опитай

Шеф Ивайло Петков представя: Рецепта с Агнешко и Гъби

Време на готвене : 3 часа
Време за подготовка : 30 мин.
Общо : 3,5 часа
Съставки:
  • 200 г печурки
  • 1 лук
  • шепа манатарки
  • див чесън - няколко стръка
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 агнешка плешка
  • 250 мл вода
  • 1 с.л. олио
  • сол на вкус
  • 50 г масло
  • червен пипер на вкус
  • черен пипер на вкус
Подготовка:
Печурките, лукът, чесънът се нарязват и се слагат директно в Стоун ледженд - тава и тенджера 2в1. Прибавят се и накиснатите предварително манатарки. Овкусява се с джоджен, сол, черен пипер и червен пипер. Добавят се и оризът, водата и мазнината. Разбърква се. Агнешката плешка се намазва с маслото. В месото се втриват сол, червен пипер и черен пипер. Месото се слага в средата на тавата. Пече се около 3 часа на 200 градуса с фолио.

Автор : Delimano