Твоята количка е празна!

Опитай

Сардини на грил с печени чушки

Сардини на грил с печени чушки
Време за подготовка : До 45 минути
Total time : До 45 минути
Съставки:

За печените чушки:

  • 5 броя чушки – жълти, червени или зелени

  • 1 глава лук

  • 150 г домати от консерва, обелени и нарязани

  • кора от 1 лимон

  • 1 малък стрък риган

  • смлян черен пипер

  • зехтин

  • сол

За рибното ястие:

  • 24 цели сардини (3 за порция)

  • лимонов сок

  • пипер

  • сол

Подготовка:

1. Измийте и почистете рибата. Подправете я със сол и смлян пипер. Оставете настрани.

2. Измийте и почистете чушките, а после ги нарежете на кубчета, широки 2 см. Нарежете лука на ситно.

3. Предварително загрейте Фестиво пен Делимано на 135° С.

4. В 3 супени лъжици зехтин добавете нарязания лук и гответе на бавен огън 2 минути. Прибавете нарязаните чушки, подправете със сол и пипер. Поставете капака и гответе още 10 минути.

5. Отстранете капака и печете още 4-5 минути, докато соковете на зеленчуците се изпарят.

6. Накрая добавете доматите и гответе още няколко минути.

7. Добавете лимоновата кора и ригана.

8. Изключете тигана и оставете настрани. Поддържайте соса топъл, докато дойде време да го поднесете. Когато тиганът се охлади, почистете с готварска хартия.

9. Намажете леко сардините с олио. Включете Фестиво пен Делимано на 135° С и пържете за 4-5 минути, като ги обръщате от време на време.

10. Сипете малко от соса в средата на чинията и гарнирайте отгоре с три сардини. Поднесете рибата, овкусена с пресен лимонов сок.

Author : Delimano

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ