Твоята количка е празна!

Опитай
  • Бърза доставка от куриер
  • Връщане на парите в 14-дневен срок
  • Купи на изплащане

Ризото с тиква

Ризото с тиква
Време за подготовка : До 45 минути
Total time : До 45 минути
Съставки:
  • 200 г ориз за ризото (Арборио)
  • 50 г масло
  • 200-400 г тиква
  • 200 мл сухо бяло вино
  • 1 глава лук
  • 1,5-2 л пилешки или зеленчуков бульон
  • 150 г пушено сирене
  • няколко листа мащерка
  • сол
  • смлян черен пипер
Подготовка:

1. Обелете, почистете от семките и нарежете тиквата. Нарежете пилешките гърди на кубчета (около 1 см), а лука на ситно.

2. Включете Делимано Мултикукър на програма за грил.

3. Загрейте маслото и запържете лука. Добавете пилешкото месо и го запечете на грил, докато омекне и придобие златист цвят.

4. Добавете тиквата, ориза и печете на грил 1-2 минути. Подправете със сол, пипер и листа от мащерка.

5. Налейте бялото вино, поставете стъкления капак и варете, докато виното се изпари напълно.

6. Добавете бульона, постепенно с черпак. Гответе ориза на слаб огън 25-30 минути, като разбърквате, докато ориза стане твърдо сварен, а тиквата омекне.

7. Изключете Делимано Мултикукър и оставете ризотото покрито още 5 минути.

8. Накрая добавете настърганото пушено сирене, смесете хубаво и подправете, ако е необходимо. Сервирайте топло.

9. Аранжирайте със стръкче свеж копър и сервирайте топло.

Author :

x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ