Твоята количка е празна!

Опитай

Ризото

Време за подготовка : До 45 минути
Общо : До 45 минути
Съставки:
  • 20 мл. зехтин
  • 60 гр. масло
  • 100 гр. ориз
  • ½ глава лук и чесън
  • 125 мл. просеко
  • 75 гр. прошуто
  • 2 ч.ч зеленчуков бульон
  • черен пипер
  • сол
  • настърган пармезан
Подготовка:

Оризът се задушава в зехтина, прибавя се маслото, лука и чесъна и се разбърква. Добавя се просекото и прошутото. Разбърква се и се оставя сместа да заври. Последователно се добавят 2 чаши зеленчуков бульон и масло. Вари се докато омекне. След като свалиш от котлона готовия ориз, се добавете настъргания пармезан и се разбърква.

Автор : Delimano