Твоята количка е празна!

Опитай

Пилешки шницел с лятна салата

Total time : 30 минути
Съставки:
  • 6 бр. пилешки гърди
  • 50 г брашно
  • 1 бр. яйце
  • 200 г галета
  • 200 г микс бейби зеленчуци
  • 100 г бейби рукола
  • 100 г чери домати, на четвъртини
  • 20 г червен лук, нарязан на полумесеци
  • 20 г сирене пармезан, настъргано
  • 1 бр. краставица, на лентички
  • 40 г оцет от червено цвекло
  • 5 мл дижонска горчица
  • зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
Подготовка:

За шницела:

  1. Пилешките гърди се разрязват по дебелина, до около 0,5 - 1 см дебелина.
  2. Получените шницели се овалват в малко брашно, след това в яйце и накрая в галета.   
  3. Загрява се тиган Делимано Стоун Ледженд КопърЛукс на средно висока температува и се намазва дъното със зехтин.
  4. Шницелите се запържват за няколко минути.  Обръщат се и се изпичат, докато добият златист цвят от двете страни.
  5. Поднасят се с гарнитура от свежа салата с домашен дресинг.

За дресинга:

Смесват се горчица, оцет, зехтин, сол и пипер. Разбъркват се добре, докато се получи еднородна смес.

За салатата:

В дълбок съд се смесват, предварително нарязаните зеленчуци – бейби зеленчуци, рукола, краставици на ленти, чери домати. Овкусяват се със сол и пипер и се заливат с дресинга. Накрая се поръсват с настъргания пармезан.

Добър апетит!

Author : Максим Жердиев, Украйна, Кулинарна Академия HRC ,

Безплатна консултация за поръчка
x
ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ