Твоята количка е празна!

Опитай

Пастет от пуешко месо

Време за подготовка : Повече от 1 час
Total time : Повече от 1 час
Съставки:

  • 750 г пуешка кайма

  • 500 г пуешки черен дроб

  • 2 яйца

  • 300 мл сметана

  • 100 мл коняк/бренди

  • 1 глава лук, ситно нарязана

  • прясно смлян пипер

  • сол

Подготовка:

1. Поставете пуешката кайма и черния дроб в кухненски комбайн и смесете.

2. Разбъркайте яйцата, сметаната, коняка и лука в Делимано купата и ги добавете към смляното месо.

3. Обвийте дъното и стените на съда за варене на паста (част от комплект Делимано Престо Фемили сет) с пергамент, като оставите свободна ивица около 10 см към отвора на съда.

4. Поставете смляното месо в съда с пергамента.

5. Налейте 1 л вода в Делимано тенджера под налягане 7 л (9 л). Поставете вътре съда за варене с месото, затворете с вакуумния капак и гответе около 60 минути на ниво 1.

6. Когато ястието е готово, извадете вътрешния съд и оставете пастета да се охлади в пергамента.

7. Поставете пастета в Делимано тенджерата под налягане (4 л) и съхранявайте, като покриете отгоре с фолио.

8. Пастетът може да бъде съхраняван една седмица в хладилник с поставен върху тенджерата вакуумен капак.

9. Поднесете като предястие с прясна салата или като закуска с топъл хляб.

Author : Delimano