Твоята количка е празна!

Опитай

Палачинки с череши фламбе

Време на готвене : 20 минути
Съставки:
  • 2 бр. яйца
  • 100 г брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 20 г захар
  • 20 г масло
  • 1 бр. ванилия
  • 500 г череши, без костилките
  • 30 г бренди
  • 30 г ликьор от портокал
  • зехтин
  • сол
Подготовка:
  1. Подготвя се тестото за палачинката – смесват се брашното с яйцата, след това се добавя млякото. Към сместа се прибавя и маслото.
  2. Тиган за палачинки Делимано КопърЛукс се загрява на средно висока  температура и се намазва с краве масло или зехтин.
  3. С черпак се изсипва част от тестото за 1 палачинка.
  4. Палачинката се изпича от двете страни до златисто.
  5. Готовата палачинка се поставя в чиния.
  6. В същия тиган се слагат черешите и се запържват с малко масло.
  7. Добавя се алкохола, внимателно се запалва, за да се фламбират черешите.
  8. Готовата палачинка се завива с част от фламбираните череши и се залива със сос.
  9. Поднася се с няколко листенца мента.

Добър апетит!

Автор : Любослав Драгов, Кулинарна Академия HRC

Препоръчани продукти