Твоята количка е празна!

Опитай

Хаш с патешко месо

Време за подготовка : Повече от 1 час
Общо : Повече от 1 час
Съставки:

  • 2 патешки бутчета

  • 500 г патешка мазнина

  • 1 глава лук

  • 2 скилидки чесън

  • 1 стрък розмарин

  • бульон или вода

  • сол

  • смлян черен пипер

Подготовка:

1. Измийте и подсушете патешките бутчета, а после ги подправете със сол. Нарежете лука на едро.

2. Затоплете патешката мазнина в Делимано тенджера под налягане 4 л, поставете вътре патешките бутчета, нарязания лук, чесъни розмарин. Подправете със сол, пипер и налейте достатъчно бульон или вода, за да покрие бутчетата.

3. Поставете отгоре капака и гответе 1 час на ниво 1.

4. Когато ястието е готово, изпуснете парата, отстранете капака и оставете малко да изстине.

5. Отделете месото и кожата от костите. Нарежете на равни парчета.

6. Поставете в Делимано силиконова правоъгълна тава или пластмасова кутия, добавете лука и покрийте с мазнината.Съхранявайте в хладилника, докато дойде време да поднесете.

7. Сервирайте в чаши с пресни зеленчуци и препечен хляб.

Автор : Delimano