Твоята количка е празна!

Опитай

Домашен сладкиш с праскови

Време за подготовка : До 45 минути
Общо : До 45 минути
Съставки:

За сместа:

  • 5-6 праскови (по желание може да смените със сини сливи)
  • 250гр. масло
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 2-3 яйца
  • 1 ванилия
  • лимонова кора
  • 1 ч.ч. брашно
  • бакпулвер
  • щипка сол

За сиропа:

  • 1 ч.ч. захар
  • 1/3 ч.ч. вода
Подготовка:

Споделяме с вас една изключително вкусна и лесна за приготвяне рецепта. Гарантираме ви, че ще останете доволни от резултата.

Начин на приготвяне

Нарежете прасковите на тънки резени и ги поставете на дъното на тигана Драй Кукър. Пригответе сиропа като варите водата със захарта до сгъстяване - до пожълтяване, като за баклава.

След като е готов ги изсипете върху подредените в тигана Драй Кукър праскови. За да получите тестото за сладкиша смесвате маслото, захарта, брашното, яйцата, ванилията, бакпулвера и солта. Бъркате до получаване на хомогенна смес. Заливате прасковите и сиропа с полученото тесто.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 С фурна, за около 25-30 минути.

След като се опече се оставя да изстине половин час и се обръща в подходящ съд.

Може да се сервира с топка сладолед.

Автор : Delimano