Твоята количка е празна!

Опитай

Политика на поверителност

Цели на Политиката за поверителност

Студио Модерна България (адрес: 1750, София, бул. Цариградско шосе №40) оценява доверието, което ни оказвате, поверявайки Личните си данни. Обещаваме да обработваме Личните ви данни според тази политика, приложимото законодателство и вашите желания. Ние използваме Личните ви данни, за да обработим поръчките ви, да ви изпратим електронните бюлетини, за които сте се абонирали или да се свързваме с вас чрез друга комуникация, ако сте дали съгласие за това. В същото време, ние използваме Личните ви данни, за да подобряваме нашите продукти и вашето преживяване, когато пазарувате при нас, независимо чрез кой канал.

Тази политика на поверителност е приложима за обработка на Лични данни, които се събират и обработват онлайн, както и Лични данни, събрани чрез другите канали (телефон, магазини, наградни игри, ако не са дефинирани по друг начин).

Политиката на поверителност има за цел да ви даде ясна представа как обработваме Личните ви данни, които ни предоставяте, че сме се ангажирали сериозно със задачата за тяхната защита, че сме се погрижили да имате права и избори как да контролирате Личните си данни и да защитавате личното си пространство.

Какво означават Лични данни и какви са другите използвани термини?

“Лични данни” са всяка информация, която е свързана с вас и персонално ви идентифицира, независимо дали е подадена поотделно или в комбинация с друга и е достъпна от наша страна. Студио Модерна събира различни Лични данни, предоставени от вас, които включват историята на покупките ви, направени при нас. Студио Модерна няма да събира специални категории Лични данни (освен ако не е посочено друго).

“E-Бюлетин” са електронни новини, които включват новини с информационни цели, оферти, събития, промоции и всякакви други новини, които Студио Модерна желае да сподели с вас;

“Обработващи данните” са партньори, с които Студио Модерна има писмено споразумение, които обработват Лични данни от името на Студио Модерна и не ги споделят с трети страни.

“Уеб сайт” се отнася до всички страници на Студио Модерна, които включват:

Как и какви Лични данни събираме?

Вашите лични данни се събират чрез:

  • Записване за получаване на електронни съобщения- всеки потребител се записва да получава електронни съобщения, които включват новини с информационни цели, оферти, събития, промоции и други новини, които Студио Модерна иска да сподели с вас;
  • Поръчка (през интернет или телефон)- когато поръчвате продукти, вие трябва да ни предоставите Личните си данни, за да можем да обработим поръчката ви;
  • Регистрация- Студио Модерна ви предлага възможността да се регистрирате, за да не се налага да попълвате информация за доставка всеки път, когато поръчате продукт. Регистрация не се изисква за покупка и изборът дали ще се регистрирате или не, е ваш;
  • Наградни Игри- различни Лични данни се събират чрез Наградни игри, които могат да имат допълнителни правила и условия. Затова, преглеждайте правилата за участие всеки път, преди да се включите в наградна игра;
  • Нашите продавач-консултанти: ако искате, можете да споделите Личните си данни с консултант-продавачите в магазините ни. Разбира се, това не се обвързва с покупка.

В зависимост какви Лични данни искате да ни предоставите, както целта, формите и начина на събиране на Лични данни, те могат да се съберат от вас под формата на:

  • Имейл адрес;
  • Име;
  • Фамилия;
  •  Адрес;
  • Пощенски код и Град;
  • Телефонен номер (стационарен и/или мобилен телефон);
  • Дата на раждане;
  • Пол.

Посредством употребата на уебсайта (регистрация, поръчка…) браузърът изпраща информация за вас през нашите сървъри, включително вашия IP адрес, дата и време на посещението ви и информация за времето, прекарано на нашите уебсайтове, рефериращата URL (страницата, от която сте дошли при нас); страниците, които сте разглеждали на уеб сайтовете ни; и информация за устройството или браузъра (напр. тип и версия браузър, операционна система и т.н.).

В допълнение, ние можем да съберем определени данни от Бисквитки и подобни устройства. Кликнете тук и проверете нашата политика за бисквитки за повече информация за тяхната употреба.

Когато използвате нашите уебсайтове, можете да активирате и информация за локацията си. Всички браузъри ще ви попитат, дали желаете да споделите подобна информация.  Само в такива случаи информация за местоположението ви ще бъде споделена със Студио Модерна (напр. “намери най-близкия магазин”).

Как използваме Личните ви данни?

Обработка на поръчката

Ако сте поръчали Продукти от Студио Модерна, ние ще използваме Личните ви данни, за да ви ги изпратим и за да се свържем с вас относно статута на поръчката ви, чрез имейл, телефон или по друг начин. Това ще бъде направено с цел изпълнение на договора за покупка. Ние ще препратим Личните ви Данни на куриерската служба и склада, за да може поръчката ви да бъде окомплектована и доставена на посочения от вас адрес.  Ние обработваме Личните ви данни въз основа на Договора за покупка, който сме сключили с вас.  

Можем също да проверим възрастта ви, за да знаем дали сте достатъчно възрастен, за да сключите договор за покупка с нас и дали ни е разрешено да обработваме Личните ви данни. По този начин, ние ги използваме въз основа на законово задължение.

Оказване на съдействие на потребителя

Ако се свържете с нас чрез Грижа за клиента или чрез другите ни канали по имейл, телефон, чат (чрез нашите уеб сайтове или сайтовете ни в социалните мрежи) ние ще обработваме Личните ви данни, включително информацията за покупката и историята ви на пазаруване при нас, с цел да отговорим на запитването ви и осигурим най-доброто възможно обслужване. Ние ще обработим Личните ви данни по начин, който изисква сключения със Студио Модерна България договор или ако има законово изискване за това.

Персонализирана комуникация с вас

  • Ако сте се абонирали за нашия електронен бюлетин и сте изразили желание да получавате електронни съобщения от нас и сте се съгласили с нашата Политика на поверителност, ние ще ви изпращаме персонализирани съобщения чрез имейл, въз основа на даденото съгласие;
  • Ако сте дали съгласието си (онлайн, по телефон или в магазините ни) за получаване на персонализирана комуникация, ние можем да се свързваме с вас по телефон, SMS-и, имейл и да ви изпращаме нашите каталози.
  • Ако сте закупили продукт и сте ни предоставили имейл адреса си по време на Поръчката, ние можем да го използваме, за да ви изпращаме електронни съобщения за наши подобни продукти и услуги. Можете да възразите срещу получаването на нашите електронни съобщения по време на извършване на поръчката или да се отпишете по всяко време след това.

За да бъде преживяването ви, докато пазарувате при нас оптимално приятно и в случай че разполагаме със съгласието ви за това, ние можем да ви изпратим и оферти за  продукти, персонализирани от нас според личните ви предпочитания.

Тази персонализация се прави въз основа на предишни покупки и ваши действия на нашите уеб сайтове.

Персонализираната комуникация с Клиенти на Клуб 5* е въз основа на договорно отношение  между членовете на Клуб 5* и Студио Модерна България във връзка с осъществяването на правата и задълженията на страните по отношение на клубното членство и свързаните с него клубни персонализирани оферти. В случай, че членовете на Клуб 5* за в бъдеще не желаят да получават включените в клубното членство привилегии под формата на персонализирани оферти, те могат да уведомят Студио Модерна България за това. В случай на подобно уведомление, Студио Модерна България ще преустанови изпращането на клубни оферти до съответния член на Клуб 5 * като това няма да се отрази на валидността на клубното му членство.

В случай, че сте посетили някой от нашите сайтове, можем да използваме вашите Лични данни за ретаргетиране и показване на реклами чрез „бисквитки“. Ние можем да обработваме вашите Лични данни, за да ви осигурим персонално преживяване и подходящи оферти, отстъпки и друго съдържание, което трябва да е базирано на предишно използване на наши услуги, освен ако не възразите, срещу всеки вид персонализирана комуникация от страна на Студио Модерна. Вие можете да направите това по всяко време. Ретаргетирането и показването на реклами чрез „бисквитки“ се извършва в съответствие с Нашата политика за бисквитки.

Анализи

Студио Модерна ще използва Личните ви данни за вътрешни анализи и проучвания (такива анализи и проучвания ще се извършват с псевдонимизирана или анонимизирана база, където е възможно), което е необходимо за целта на нашия легитимен интерес, за да ви осигурим персонално преживяване и подходящи оферти, отстъпки и друго съдържание, което трябва да е базирано на предишно използване на наши услуги, разбирането на клиентите ни и техните предпочитания, идентифициране на модели и брандове, подобряване на преживяването на потребителя, осигуряване на нужната информация, съдържание и оферти, оформени по вашите нужди, общи проучвания, статистики и обобщителни доклади, за развитие на нови продукти и услуги, мониторинг на продажбите на вече съществуващи продукти и услуги, и подобряване на технологиите ни, за да можем да ви изпращаме персонализирани маркетингови съобщения и показваме он лайн реклами.

Споделяте ли с някой Личните ми данни?

Обработващи Личните данни на Администратора

Ние уважаваме оказаното ни от Вас доверие,  предоставяйки Личните си данни и няма да ги споделяме с никой, който иска да ги употребява за собствени цели. Въпреки това, може да ни се наложи да споделим Личните ви данни с Обработващи Личните данни на клиентите ни по договор, напр. доставка на закупените от вас продукти (чрез куриерите ни, които ги взимат от нашия склад), заплащане на поръчки (напр. банки), персонализирана комуникация  (фирма за доставка на каталозите, куриери), напр. такива, с които сме сключили писмено споразумение за обработка на Личните ви данни, само за целите, дефинирани по-горе.

Социални медии

Уебсайтовете на Студио Модерна  предлагат плъгини към различни социални мрежи. Ако изберете да ги използвате (като се регистрирате в социална медия), вашата активност на нашия уеб сайт или чрез приложенията ни, може също да бъде достъпна за тази социална мрежа, въз основа на политиките за поверителност, с които сте се съгласили, когато сте се регистрирали в тази социална мрежа. Ако не искате да споделите тази информация, моля отпишете се от съответната социална мрежа.

Политика по отношение на институциите

В случай на запитвания от съдебни институции или за нуждите на правен процес, разследване и др., Студио Модерна може да сподели Личните ви данни с подобни институции. Студио Модерна ще разкрива личните ви данни на компетентните органи, тогава, когато това е изискано по надлежен ред от оправомощено лице и само при наличие на законово задължение за разкриване на личните данни за Студио Модерна.

Съгласие за предоставяне на лични данни на трети лица.

С изключение на казаното по-горе, Студио Модерна може да споделя Личните ви данни само с лица и само за цели, с които изрично сте се съгласили. Студио Модерна ще споделя вашите лични данни само с лица, от които е получило достатъчно гаранции за това, че вашите данни ще се обработват законосъобразно и ще бъдат адекватно защитени.

Как пазим Личните ви данни?

Студио Модерна ефективно работи за въвеждане на подходящи технически и организационни мерки, основани на извършена оценка на риска, за да бъдат защитени срещу всяко неоторизирано или незаконно обработване или внезапна загуба, унищожаване или вреда.

В допълнение към това, ние няма да споделяме вашите Лични данни с трети страни (държави извън Европейския съюз), освен ако не се вземат подходящи предпазни мерки, в съответствие с приложимото законодателство.

Имам ли права?

Разбира се. Като потребител, вие имате следните права относно обработваните от нас лични данни: право на ограничаване на обработката на личните ви данни, правото да направите възражение срещу обработването, право на преносимост на данните и правото на жалба до надзорния орган – КЗЛД. Можете да упражните, посочените права по всяко време и напълно безплатно като се свържете с нашето Длъжностно лице по защита на данните.

Оттегляне на съгласие

Ако искате да ограничите комуникацията със Студио Модерна само през определени канали или чрез всички, можете да го направите по всяко време чрез имейл или като ни се обадите.

Освен това, можете да се отпишете чрез имейл като кликнете на съответния линк – unsubscribe (отпиши се), който се намира в началото или края на всеки имейл с оферти от Студио Модерна.

Можете да ни пишете на този имейл адрес: consent.bg@studio-moderna.com.

Можете да се обадите и на следния телефон, за да се отпишете: 0800 13 773.

По този начин ще оттеглите съгласието си да получавате имейли и/или друга търговска комуникация през останалите канали: SMS, Принт, Каталози.

Ние ще направим всичко възможно да оттеглим съгласието ви, възможно най-бързо. Поради спецификата на бизнес процесите и техническите ограничения, е възможно в рамките на 15 дни от датата на отписване, все още да получавате имейли с маркетингови оферти и друго съдържание от Студио Модерна (в случай, че имейлът вече е изпратен или е във фаза на изпращане). Ние се извиняваме предварително и молим за вашето разбиране.

Достъп, премахване и коригиране на Лични данни

Ако сте се регистрирали онлайн при нас, можете да проверите определени Лични данни. Въпреки това, за достъп до всички лични данни, които имаме за вас, моля свържете се с нас на следния имейл consent.bg@studio-moderna.com и ние ще ви изпратим копие на всички ваши Лични данни, които обработваме. Такива Лични данни трябва да се осигурят в машинно четивна форма, която по ваша молба може да бъде прехвърлена към трети лица.

Вие също, по всяко време, можете да помолите да коригираме Личните ви данни или да ги заличим, изпращайки съобщение до следния имейл consent.bg@studio-moderna.com.

Колко дълго ще пазите Личните ми данни?

Ние ще ги пазим, ако е налице валидно основание за това, а по отношение на данните, обработвани единствено въз основа на дадено съгласие - докато имаме вашето съгласие за това. Въпреки това, вие можете по всяко време, да изискате достъп до Личните си данни или те да бъдат премахнати (освен ако имаме законово задължение да продължим да обработваме тези Лични данни- за изпълнение на сключен договор (напр. за доставка на продуктите), за архивиране на фактури според изискванията на приложимото законодателство, упражняване, защита на законни права или друга причина, за която ще ви уведомим).

Мога ли да получа повече информация?

Вие можете да отправяте питания или заявки, свързани с Личните ви данни, как да упражнявате правата си, свързани с тях, за което можете да се свържете на следния имейл consent.bg@studio-moderna.com.

Ако искате да се свържете с нас с обикновена поща, моля, изпратете запитването си до:

  • Виктория Боденска
    Длъжностно лице по защита на данните
    бул. Цариградко шосе № 40
    1750, гр. София

За всякакви въпроси, можете да се свържете с Комисията по защита на личните данни.

Промени в Политиката

Студио Модерна желае да се съобрази с установените принципи и законодателство относно Личните данни. С тази цел и също въз основа на обратната връзка, ние ще обновяваме Политиката по защита на данните, за да сме сигурни, че в нея няма грешки и че тя съдържа нужната информация за правата ви и дейностите по обработване и че отговаря на приложимото законодателство и най-добрите практики.

Ние можем да правим промени, за да включваме новите законови и маркетингови изисквания и нововъведения. Ако направим важни промени, ние ще ви информираме чрез съобщение на уеб страниците ни или ще ви изпратим обновената Политика на вашия имейл. В какъвто и да е случай, обновената Политика ще бъде публикувана на този уеб сайт и ако не е изрично указано друго, ще влиза в сила от момента на публикуването й тук.

11.06.2018