Попитахме ви каква е тайната ви съставка за приготвянето на перфектните палачинки

Попитахме ви каква е тайната ви съставка за приготвянето на перфектните палачинки

Тип ястие: Предястия

Време за приготвяне: 20 минути или по- малко

Начин на приготвяне:

Виж какво споделиха нашите фенове в играта в месеца на палачинките. Каква е твоята тайна съставка за приготвянето на палачинки:

'Моят трик е добрият тиган:), но не само - освен, че трябва да бъде добре нагорещен, преди поставянето на сместа за палачинките. Точно преди изсипването на сместа се капва капка олио, която с едно-две движения на ръката я кара да се разходи по цялото дъно на тигана и след това в средата се изсипват 'бъдещите палачинки', които са хомогенна смес от 3 яйца, половин шише прясно, но задължително домашно мляко, 1 чаена чаша захар, 1 чаена чаша брашно, 3 лъжици разтопено масло и 1 пасиран банан. Всичко се бърка в купа до получаване на равна смес и Voala.... имаме чудесни палачинки, които можем да завием с течен шоколад с парченца шоколад или боровинково сладко:)' Габриела Ангелова

'Перфектните палачинки ги приготвям със специален тиган за палачинки, в който топлината се разпределя равномерно по цялата му повърхност. Това е моят трик.' Пламена Василева

'Към сместта от яйца , мляко и брашно добавям малко сода :) Когата приготвям палачинки солени добавям любимата ми мащерка и след това при сервиране намазвам с бучка краве масло и настъргани сиренце , кашкавалче или пилешко месо. Сладките палачинки приготвям като към сместта за пържене добавям настърган джинджифил :) Готовите намазвам отново с краве масло и поръсвам с пудра захар, или сладко от различни плодове или мед :) При декорацията им - заливам с горещ шоколад или карамелов сироп.' Стефка Петрова

'От кулинарна гледна точка тайната за хубавите палачинки са леко затоплените яйца, а не да се използват директно от хладилника и да се правят с прясно мляко,а не с вода.Но за мен единствения трик за перфектните палачинки е щипка любов и пълно семейство около масата!' Елена Николова

'За да не станат палачинките твърде сухи, не чакайте коричката отдолу да стане кафява. Палачинката трябва да се обърне, когато е все още златиста. Готовите палачинки слагам една върху друга, като намазвам всяка една отгоре с краве масло и стават много меки и вкусни. Това са едни от триковете ми за хубави палачинки' Гергана Стоянова

'Винаги слагам газира вода в палачинките.' Петя Неновска

'Моята малка тайна ,че в сместа за палачинки не слагам само прясно мляко ,аи малко вода.' Албена Дешкова

'Здравейте :) Палачинките са любими на всички ни, но разбира се, всеки си има начин и тайни съставки. Една е основната съставка, която прави палачинките уникални - желанието. Моят начин за направата на палачинково тесто е следният: Разбивам 2 яйца, слагам 1 супена лъжичка, смесена с малко сода за хляб, слагам 1 чаена чаша прясно мляко, 1 ванилийка ( за сладки палачинки), щипка сол, щипка захар и любов :) Разбира се, брашното го пресявам, за да влезе въздух и за да се получат още по-вкусни. Всички съставки се смесват и се разбъркват до хомогенност. Тестото трябва да има консистенцията на боза. Пека ги, когато имам време на сач, иначе в керамичен тиган, намаслен с масло преди това. Не ги обръщам с никакви лъжици, бъркалки и т.н., просто хващам палачинката и с чисти ръце я обръщам. След това директно от тигана слагам в голяма чиния. Добавям или шоколад, или домашно сладко от смокини и завивам на рулце. ' Русиана Михайлова

'Привет! Моята тайна при приготвяне на палачинки е, че добавям малко ванилия и мед в сместа. Успех на всички!' Силвия Йотова

'Сместа за сладки палачинки я забърквам с малко кафява захар ванилия и мед.За да се получат хвърлям и щипка щастие и готово...прекрасни са!' Марусия Тасева

'Добавям една лъжица мед.' Янита Папазова

'Моята тайна-хубаво домашно прясно мляко ,домашни яйца и домашно сладко от малини.' Марияна Георгиева

'Тайната за приготвянето на перфектните палачинки е скрита в съставките. Винаги използвам пресни домашни яйчица,които ми ги носи съседа от село. Няма нищо по-добро от това. Ако има също ми носи и мляко. Ама истинско мляко-с каймак,гъсто. И използвам брашно,което ние сме си носили да ни смелят в мелницата близо до нашето село. Когато всички продукти са ти истински и качествени няма как да не станат страхотни палачинки. И свършват за броени минути.' Иглика Стефанова

'Моята тайна за перфектни палачинки е в това, че винаги използвам специален тиган за палачинки и така не залепват.както и сместта ми винаги е еднакво количество течни и сухи съставки и никога не стават на дупки.' Радина Николова

'Любимият ми начин за приготвяне на палачинки е, когато вкъщи сме се събрали с приятели, разпределяме си работата и после ги хапваме заедно.' Ивета Стоянова

'Каква е твоята тайна съставка или трик за приготвяне на перфектните палачинки? - моята 'тайна' бих казала е че е обкръжението ми, когато съм насаме със палачинките стават чудеса, ала когато има и публика нещата се объркват. За това нека бъдем само ние и палачинките! :)' Анифе Бикова

'Преди наливане на сместа за палачинки, намазвам тигана с парче сланина, вместо олио.' Галина Пенева

'Моята тайна съставка за приготвянето на палачинки е самото желание за приготвянето им, защото както знаем всички на никой не му се седи на котлона дълго време.С новият уред на делимано ще е много по удобно и бързо.Но това е моята тайна съставка желанието, а също така и малко любов, защото има ли желание и малко любов в приготвянето и от нищо може да стане нещо великолепно и много вкусно.:)' Силвия Георгиева

'Техниката за обръщането на палачинката е много важна, когато тя стане златиста идва подходящия момент- трябва да се плъзне по тигана , да мине ръбчето му и да се върне обратно(малко практика и се получава, вместо лопатки, които могат да я разкъсат). Тайната съставка е малко олио към тестото, за да не залепне то за тигана. Но най-важните съставки са любов и желание за идеалната закуска за семейството. Дори да не е идеално, те ще оценят старанието да им поднесем палачинки с любимия им течен шоколад.' Боряна Георгиева

'Моята тайна съставка е усмивка и хубава музика :)' Васил Тодоров' Галина Пенева

'Детето е лудо по палачинки.От скоро имам и електрически сач,на който стават супер бързо. Тайната на моите палачинки,знам от мама,тъънки тънки. С 1 яйце и стават 10-ина палачинки, които после навива на рулца и хапвах като пурички (детски спомен). Та общо взето на около ги правя със следните продукти,според желаното количество. Правя каша от брашно , равни части мляко(прясно или кисело) и вода 1:1. Като се смеси хубаво,да няма топченца, добавям яйца 1-2 бр, щипка сол,ванилия и капка оцет . Със смес , в консистенция,леко по-течна от на боза,в нагорещен тиган, леко намазнен слагам с черпака и въртя тигана,да се покрие нацяло.После обръщам и от,дрстрана. Готовите мажа с масло и всеки хапва както обича. При наличие на повечко, замразявам,после в микрото леко затоплени,са като прясно приготвени.' Николета Димитрова

''Прибавям щипка любов и винаги се получават.' Красимира Панайотова

''Много любов- това е моята тайна съставка за вкусни палачинки,защото всичко приготвено с любов става по-вусно!' Мария Илиева

'''Моят трик при приготвяне на палачинки е много лесен- газираната вода. Нямам точна мярка, приготвям смес на око - брашно, малко сол, 1 яйце, газирана вода и съвсем малко олио, сместта трябва да е малко по-рядка от боза. Палачинките стават тънки, децата, макар и вече големи на 23 и 28 години, много ги обичат със сладко или течен шоколад, правя всяка събота и неделя. Когато имаме някакъв повод или посрещаме гости, ги приготвям със солен пълнеж като предястие :)' Цветанелия Давидкова

'Моята тайна съставка е усмивка и хубава музика :)' Васил Тодоров' Галина Пенева

''Моята най-сполучлива рецепта за пухкави и вкусни палачинки е следната:250гр.брашно,500мл.прясно мляко,3яйца,1с.л.олио,20гр.масло,1с.л.пудра захар,пакетче ванилия и щопка сол.Брашното се пресява,яйцата се разбиват.Смесват се брашното яйцата и половината от млякото.Бърка се до получаването на гладка смес.Добавят се стопеното масло,солта,захарта и втората половина мляко.Разбърква се добре.Похлупва се и се държи на стайна температура 1час.Тиганът се нагрява,намазва се с масло и с черпак се сипва порция от сместа.След зачервяване палачинката се обръща. Гарнират се с плънка по желание.При подреждането всяка от палачинките се поръсва с пудра захар за да не залепват.Да ви е вкусно!' Десислава Стефчева

Автор: Delimano
  • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
    Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
  • 100% гаранция
    Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
  • Обади ни се
    За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 83
  • Сигурност
    Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Делимано България

Пазарувай тук качествени продукти за твоите дом и куня на страхотни цени.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ