Попитахме ви каква е вашата нестандартна рецепта за приготвянето палачинки

Попитахме ви каква е вашата нестандартна рецепта за приготвянето палачинки

Тип ястие: Предястия

Време за приготвяне: 20 минути или по- малко

Начин на приготвяне:

Виж какво споделиха нашите фенове в играта в месеца на палачинките. Каква е твоята нестандартна рецепта за приготвянето на палачинки:

'Палачинка с череши

1ч.ч. прясно мляко,250-300г брашно,2 яйца,щипка сол,750г череши,захар,мазнина От млякото,солта,яйцата,брашното се разбърква смес за палачинки.Половината от нея се сипва в намаслена тава,върху тях се изсипват изчистените от костилките череши,посипват се със захар,а отгоре се сипва втората част от сместта.Пече се 40 минути на средна температура,нарязва се на парчета и се сервира посипани със захар.' Марияна Георгиева

'Солена палачинкова торта с катък и кашкавал

Необходими продукти : 2 яйца 150-200мл прясно мляко 1 с.л кисело мляко 1 ч.л сода щипка сол щипка захар 1 - 1 и 1/2 ч.ч. брашно масло за плънката: 200-300 г катък със сирене 200 г настърган кашкавал 150-200 г лютеница колбаси по избор 1-2 с.л руска салата 2-3 нарязани кисели краставички обезкостени маслини за украса 2-3 стръка пресен магданоз за украса Начин на приготвяне : Яйцата се разбиват заедно със солта и захарта. Към тях се добавят киселото мляко, смесено със содата и прясното мляко. Разбърква се и се добавя брашното. Сместа трябва да има гъста консистенция, подобна на тази на бозата. Палачинките се изпичат в подходящ тиган, намаслен с масло. След като се изпекат се оставят настрана. Подбираме си по-голяма, плоска чиния, в която слагаме една палачинка. Намазваме я с катък, добавяме колбас по избор или кисели краставички и слагаме отгоре втора палачинка. По същия начин се процедира с останалите палачинки, като единствено сменяме пълнежа. Последната палачинка намазваме с катък, оформяме добре краищата на тортата и поръсваме с кашкавал. Ако Ви е останал колбас, може да украсите по начина, показан на снимките. Декорира се с нарязаните маслини и магданоз. Добър апетит! Тортата е страхотна!' Русиана Михайлова

'Моята любима рецепта,която преди време открих и не спирам да ги приготвям-ПАЛАЧИНКИ ОТ ТИКВИЧКИ Продукти; 3 яйца,5 с.л. олио,300 мл. прясно мляко,тиквички около 250 гр.,сол,черен пипер,копър,пресен чесън,1 ч.ч. брашно / количеството зависи от големината на яйцата и колко воднисти са тиквичките ,следете каква ще ви е консистенцията на тестото,трябва да не е прекалено гъсто,за да се разлива лесно /.За плънката може да се използва топено сирене или шунка.Настъргва се тиквичката на едро ренде,после се нарязва копъра и чвсъна на ситно,добавят се разбитите яйца,мляко,брашно и олио.Сол и черен пипер на вкус.Слагаме малко олио в тиган за палачинки и загряваме!Слагаме около един черпак от сместа,зависи пак от тигана и обръщаме от двете страни.В съда,в който са палачинките слагам капак,за да омекнат!И слагаме каквато искаме плънка върху всяка една палачинка.Лесни и много вкусни!' Галина Фотева

'Ето я и моята рецепта за палачинки, с една нетрадиционна съствка, с която стават превъзходни. Кръстила съм ги 'Пияни палачинки' защото тайната съставка е бира (но спокойно може да бъде заменена и с лимонада, фанта или друго жълто или оранжево газирани - стават и хубави на цвят освен всичко друго.

2 яйца 2 ч.ч. прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч. бира 1 ч.л. захар 1/2 ч.л. сол брашно колкото поеме за да стане достатъчно гъста смес (трябва да е предваритлено пресято)' Ева Генчева

'Бананови палачинки:

2 бр. банани (по-добре узрели) 2 бр. яйца 150 гр. брашно (може половината да е бяло, половината - пълнозърнесто) Бананите се намачкват с вилица. Добавят се яйцата при бананите и се разбъркват с вилицата. Добавя се и брашното. Тестото е по-гъсто от стандартното, но това е защото палачинките стават по-дебели, като американските. За най-добър резултат се приготвят в електрически уред за палачинки на Делимано. От сместа се слагат около 4 палачинки в тигана и се приготвят едновременно, трябват им по няколко минути от всяка страна.Да ви е вкусно!' Добрияна Скленарова

'Аз правя едни нестандартни палачинки! Филия хляб махам корите и разточвам! Мажат с течен шоколад и ги запържвам в зехтин! Станат мнооого вкусни!' Галя Васиелва

'Палачинки с шунка и праз

Продукти : 2 яйца, 2 ч.чаши прясно мляко или вода, щипка сол, щипка захар, шунка на ситни кубчета, задушен нарязан ситно праз ( наразяния праз задушаваме в малко олио и вода , докато омекне и остане на мазнина ) , щипка джоджен , щипка черен пипер, ,брашно Приготвяне: Разбиваме яйцата с млякото или водата. Добавяме сол, захар,шунка, праз, джоджен , черен пипер на вкус. Добавяме и брашно , колкото е необходимо за палачинково тесто. Изпичаме палачинките от двете страни до готовност.' Илияна Димова

'Гръцки палачинки

2ч.ч. прясно мляко,2 яйца,8с.л. брашно,12 смокини,шепа бадеми,2с.л. стафиди,щипка сол,щипка индийско орехче,олио за пържене,захар и канела за поръсване От яйцата,брашното,прясното мляко,солта,индийското орехче се забърква тесто за палачинки.Оставя се 30 минути на престои.Прибавят се ситно нарязаните смокини,стафиди,смлени бадеми и се разбърква.Пържат се палачинки в сгорещен намаслен тиган.Палачинките се сервират топли,поръсени със захар и канела' Марияна Георгиева<

'Когато правя палачинки,винаги използвам Делимано.Влюбена съм в тази марка и искам всичките ми прибори и домакиндси съдове за готвене и сервиране да бъдат Делимано!' Даринка Кафалиева

'Палачинки от баба Бабешката рецепта винаги е най-вкусна, защото сме израсли с нея, пък и баба знае как се правят палачинки.

1400 мл. мляко 25 яйца 31 ч.л. сол 3250 гр. брашно 42 л. захар 5едно пакетче бакпулвер' Райна Атанасова

Автор: Delimano
  • Възможности за плащане в зависимост от твоите нужди
    Можеш да платиш он-лайн чрез кредитна карта, на лизинг с до 36 месечни вноски или при получаване на продукта.
  • 100% гаранция
    Ако по някаква причина не си напълно удовлетворен от продукта, който си поръчал, можеш да го върнеш съгласно условията в документите, придружаващи продукта.
  • Обади ни се
    За доставка, отказ от поръчка, гаранции, сервиз и оплаквания: 02/80 843 83
  • Сигурност
    Заплащане при доставката, без риск от злоупотреба с твоята кредитна карта. Ние гарантираме пълна конфиденциалност на твоите лични данни.

Делимано България

Пазарувай тук качествени продукти за твоите дом и куня на страхотни цени.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта ОРС.

Запиши се тук за нашия електронен бюлетин:

ПОРЪЧАЙТЕ ЛЕСНО ТУК.

ОБАЖДАНЕТО Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО!

Консултантите ни са готови да отговорят на твоите въпроси, свързани с продуктите, които те интересуват. В допълнение ти помагат да се ориентираш в сайта и може да ти съдейства при пазаруване. Не се колебай и ни се обади!

ОБАДИ СЕ